ads 2

8 Eylül 2010 Çarşamba

Tek yürek olduk !




12 Dev Adam, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda C Grubu'nda sırasıyla Fildişi Sahili, Yunanistan, Rusya, Porto Riko ve Çin'i geçtikten sonra 2. turda da Fransa'yı sahadan silmişti.

Son dakika spor ekibi A Milliler, herkesin 'zor' dediği Slovenya'ya da 95-68 gibi tarihi bir fark atarak adını yarı finale yazdırarak şampiyonluğa bir adım daha yaklaşacağını tahmin edebiliyordu

Türk basketbol tarihinin en önemli maçlarından birinde A Milli Takımı'nın karşısına çıkan Slovenya, ilk dakikalarda Nachbar ile skor buldu. A Milli Takım, bu oyuncunun pota altından ve dışardan bulduğu basketleri engelleyemeyince Slovenya, 3. dakikada 10-6 üstünlük buldu. Bu dakikadan sonra rakiplerin korkulu rüyası olan savunmasını ön plana çıkaran Türkiye, 7 dakikada potasında sadece 4 sayı gördü. Zaman zaman alan savunmasıyla rakibinin pota altında sayılar bulmasını engelleyen milli oyuncular, pota altındaki her top için adeta savaştı. Rakibin dış şutlarda başarısız olmasını hızlı hücumlarla değerlendiren A Milli Takım, daha 4. dakika geçilirken 4 üçlüğü de sayıya çevirdi. İlk dakikaların suskun oyuncusu Ersan'ı da devreye sokan milli takım, 1. periyot sonunda farkı 13 sayıya (27-14) çıkardı.

Türkiye, müthiş bir ilk 20 dakika oynadı. Son dakika spor ekibi Slovenya'ya karşı iyi savunmanın yetmeyeceğini, bunun yanında hücumlarda da yüksek yüzde yakalamak gerektiğinin bilincinde olan milliler, 2. periyotta ivmeyi artırdı. 15. dakikaya kadar 10 üçlüğün 8'ini sayıya çeviren ve yüzde 80'lik bir oran yakalayan Milli Takım, Sinan ve Ersan'ın üçlüklerinin ardından Oğuz ile pota altından bir basket buldu ve 17. dakika içinde farkı 21 sayıya (44-23) çıkardı. Alan savunmasında özellikle Oğuz ile boşluk bırakan Milli Takım'ın son 3 dakikada hızı biraz kesilse de son saniyede başarılı organizasyonla Semih ile bir basket daha buldu ve ilk yarıyı 19 sayı farkla 50-31 önde geçti.

İlk yarıda Ersan, 14 sayı üretirken, top kayıpların yanı sıra ikinci hücum şansında da rakibine sayı imkanı vermeyen Türkiye, yüzde 72'lik gibi yüksek bir şut yüzdesi yakaladı.

Milli Takım, ikinci yarıya da üçlüklerle başladı. Kerem Tunçeri'nin basketinin ardından Ömer Aşık ile faul atışlarından tek sayı bulan Milliler, 21. dakika içinde farkı 24 sayıya (56-32) çıkardı. Türkiye, bu farkın ardından hücumda ritmini kısa süreliğine kaybetti. 14. dakikayı da 59-37 geçen Millilerin, durgunluğunu ilk dakikadan itibaren arkasında bulunan 15 bine yakın taraftar sildi ve tezahüratlarıyla tekrar coşkusunu yakalamasını sağladı. Slovenya üst üste fauller yaparak Millilerin ritmini bozmaya çalıştı. Ancak şut yüzdesinde olduğu gibi faul çizgisinde de iyi bir oran yakalayan Milli Takım, Son dakika spor Kerem Tunçeri'nin faulden attığı iki sayıyla 29. dakika içinde farkı 28 sayıya (69-41) çıkardı ve 3. periyodu da 71-43 önde tamamladı.

Yarı final mücadelesini düşünerek son periyotta temposunu düşüren ve yedek oyuncularla oynayan Milli Takım, karşılaşmayı 27 sayı farkla 95-68 kazanarak adını yarı finale yazdırdı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder